منو
سبد خرید

سی پی یو CPU - سی پی یو کامپیوتر

راهنمای خرید سی پی یو

 سی پی یو مغز کامپیوتر شما است! بله، احتمالاً این جمله را چندین بار شنیده اید، اما باز هم باید به آن تأکید کنیم! پردازنده یا CPU وظیفۀ اجرای پردازش ها و محاسبات را بر عهده دارد و هر چه قدرتمند تر باشد، سیستم شما هم توانمندی های بیشتری خواهد داشت. البته برای اینکه یک سیستم کارآمد داشته باشید باید به سایر قطعات کامپیوتر خود و سازگاری آنها با پردازنده هم توجه کنید. به هر حال انتخاب مدل مناسب سی پی یو همواره یک دغدغه و چالش برای افراد و کسب و کارها بوده است. در این بخش قصد داریم تا شما را با مشخصات اصلی سی پی یو و انواع مختلف آن آشنا کنیم تا در هنگام خرید کار راحت تری در پیش داشته باشید. پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

سی پی یو چیست؟

ابتدا بیایید کمی با این قطعه مهم و حساس آشنا شویم. پردازنده (Central Processing Unit) یا «واحد پردازش مرکزی از میلیون ها ترانزیستور تشکیل شده که بر روی یک چیپ الکترونیکی در کنار هم قرار گرفته اند. پردازنده از دو بخش اصلی «واحد حساب و منطق (ALU)» و «واحد کنترل (CU)» تشکیل شده است. وظیفه ALU اجرای پردازش ها، انجام محاسبات، سازماندهی عملیات منطقی و در نهایت تصمیم گیری است. CU نیز بر روی این عملیات ها نظارت می کند و اطلاعات مورد نیاز پردازنده را از حافظه دریافت می کند. این دو واحد در کنار هم، دستور العمل های مختلف را به سرانجام می رسانند و باعث اجرا شدن برنامه ها و بازی ها بر روی یک کامپیوتر می شوند. در کل می توان خرید سی پی یو را یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی یک کامپیوتر قلمداد کرد.

پردازنده با جعبه (Box) یا بدون جعبه (Tray)

پیش از آنکه بیشتر بر روی مشخصات فنی پردازنده دقیق شویم باید به این نکته اشاره کنیم که این محصول به دو صورت باکس و تری در بازار به فروش می رسد. پردازنده باکس همراه با جعبه و بسته بندی اصلی شرکت سازنده ارائه شده است و بیشتر برای استفادۀ کاربر نهایی و مصرف کننده کاربرد دارد. زمانی که به خرید سی پی یو باکس اقدام می کنید، در بسته بندی آن می توانید یک فن اورجینال شرکت سازنده را هم پیدا کنید!

در طرف مقابل پردازنده Tray از ابتدا توسط شرکت سازنده درون جعبه قرار نمی گیرد و همراه با آن فن یا خنک کننده ای ارائه نمی شود. به طور کلی پردازنده تری برای شرکت ها و سازمان هایی که قصد خرید عمده سی پی یو دارند، انتخاب مناسب تری است. چرا که پردازنده بدون جعبه در مقایسه با مدل های باکس قیمت پایین تری دارد و به خصوص برای شرکت هایی که در زمینه اسمبل کردن کامپیوتر فعالیت دارند، بسیار کاربردی است. توجه داشته باشید که در صورت اقدام به خرید سی پی یو تری باید یک خنک کننده نیز به صورت مجزا برای آن تهیه کنید. همچنین ممکن است که سی پی یو Tray دست دوم باشد و قبلاً مورد استفاده قرار گرفته باشد. از این جهت این نوع پردازنده در بازار با نام پردازنده دست دوم هم شناخته می شود. البته این مورد نقطه ضعف محسوب نمی شود و بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها خرید سی پی یو دست دوم را ترجیح می دهند.

به هر حال متناسب با نیازها و استراتژی های خود می توانید به خرید پردازنده با جعبه یا بدون جعبه اقدام کنید و با توجه به مدل های متنوع موجود در بازار از هر دو نوع، دست شما در این زمینه کاملاً باز است!

برندهای اصلی پردازنده

اینتل و AMD دو غول و بازیگر اصلی دنیای پردازنده هستند. محصولات این دو شرکت هر نوع نیازی را پوشش می دهند و به طور گسترده در انواع لپ تاپ و کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرند. اما سؤالی که برای اکثر کاربران ایجاد می شود این است که اینتل یا ای ام دی؟ باید بگوییم که جواب قطعی به این سؤال وجود ندارد و پردازنده های هر یک از این شرکت ها نقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارند. تا چند سال پیش اینتل کما بیش بازار سی پی یوی دنیا را در انحصار خود داشت؛ اما AMD با تولید پردازنده های Ryzen این انحصار را در هم شکست و جایگاه خود را در بازار ارتقا داد. در حال حاضر هم پردازنده اینتل و هم پردازنده AMD طرفداران زیادی در دنیا دارند و در سیستم های مختلف از آنها استفاده می شود. با این حال باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت خرید پردازنده اینتل مادربرد شما هم باید به چیپ و سوکت اینتل مجهز باشد و کامپیوتر شما اصطلاحاً بر پایه پلتفرم اینتل بنا خواهد شد. همچنین اگر به خرید پردازنده ای ام دی اقدام کنید، یک کامپیوتر بر مبنای پلتفرم AMD خواهید داشت.

پردازنده های Intel

اگر پردازنده های اینتل را انتخاب کرده اید، بد نیست کمی با شیوه نام گذاری و سری های مختلف آنها آشنا شوید. به طور کلی این سی پی یوها در نسل های مختلف عرضه شده اند که طبیعتاً هر چه این نسل جدیدتر باشد، پردازنده از فناوری های مدرن تری بهره می برد. در لیست زیر نسل های پردازنده اینتل (نسخه های دسکتاپ) را که در بازار بیشتر به فروش می روند، مشاهده می کنید:

  • پردازنده نسل 6 یا سری Skylake
  • پردازنده نسل 7 یا سری Kaby Lake
  • پردازنده نسل 8 یا سری Coffee Lake
  • پردازنده نسل 9  یا سری Coffee Lake Refresh
  • پردازنده نسل 10 یا سری Comet Lake
  • پردازنده نسل 11 یا سری Rocket Lake
  • پردازنده نسل 12 یا سری Alder Lake
  • پردازنده نسل 13 یا سری Raptor Lake

پردازنده های ارائه شده در هر یک از این نسل ها در قالب چهار سری زیر عرضه شده اند:

  • پردازنده اینتل Core i3

این پردازنده ها جزء مدل های اقتصادی و رده پایین هستند که بیشتر در کامپیوترهای خانگی و اداری به منظور انجام کارهای معمولی و ساده مورد استفاده قرار می گیرند.

  • پردازنده اینتل Core i5

این پردازنده ها برای راه اندازی یک سیستم میان رده طراحی شده اند و توان پردازشی و محاسباتی قابل قبولی دارند. به طور کلی این پردازنده ها در کامپیوترهای اداری و خانگی که برای انجام امور روزمره در نظر گرفته شده اند، کارایی ایده آلی دارند.

  • پردازنده اینتل Core i7

اگر می خواهید کامپیوتر شما توان اجرای برنامه های تخصصی را داشته باشد، یک پردازنده Core i7 برای شما مناسب خواهد بود. همچنین این سی پی یو برای استفاده در سیستم گیمینگ هم کاملاً مناسب است.

  • پردازنده اینتل Core i9

برای راه اندازی یک کامپیوتر گیمینگ فوق قدرتمند و یک سیستم حرفه ای برای محاسبات سنگین و پیچیده می توانید بر روی این پردازنده های گران قیمت حساب ویژه ای باز کنید!

باید به این نکته هم اشاره کنیم که ممکن است در انتهای نام یک پردازنده اینتل، با یک سری حروف مواجه شوید. این پسوندها کارایی و مشخصه اصلی آن پردازنده را مشخص می کنند. در جدول زیر این پسوندها را به طور مختصر به شما معرفی کرده ایم:

پسوند Fمدل های ارزان بدون پردازنده گرافیکی
پسوند Kقابلیت اورکلاک پذیری مناسب
پسوند X/XEمدل های رده بالا و مناسب برای گیمینگ
پسوند Tمصرف انرژی بهینه
پسوند Gمجهز به پردازنده گرافیکی قدرتمند
پسوند Uقابل استفاده در لپ تاپ با مصرف انرژی پایین
پسوند Hقابل استفاده در لپ تاپ با توان پردازشی بالا
پسوند HKرده بالاترین پردازنده های لپ تاپ

 

پردازنده های ای ام دی

همان طور که اشاره کردیم، تا چند سال پیش اینتل سهم زیادی از بازار پردازنده دنیا را در اختیار داشت. اما AMD با رونمایی از معماری Zen و به کار بردن آن در پردازنده های Ryzen توانست جایگاه خود را ارتقا داده و به رقیبی کاملاً جدی برای اینتل تبدیل شود. پردازنده های AMD نیز از نام گذاری مخصوص خود برخوردارند و در سری های مختلف عرضه شده اند. این نحوه نام گذاری شباهت زیادی به روش اینتل دارد و به کاربر در انتخاب مدل مناسب کمک زیادی می کند. در ادامه با سری های مختلف سی پی یوهای AMD آشنا می شویم.

پردازنده Ryzen 3: این سی پی یوها شامل مدل های پایین رده و اقتصادی می شوند و برای استفاده در کامپیوترهای معمولی اداری و خانگی مناسب هستند.

پردازنده Ryzen 5: این سری از مدل های میان رده تشکیل شده است و گزینه بسیار ایده آلی برای راه اندازی یک کامپیوتر اداری و خانگی کاربردی به شمار می رود.

پردازنده Ryzen 7: از این پردازنده ها می توانید برای راه اندازی یک سیستم گیمینگ استفاده کنید.

پردازنده Ryzen 9: این سی پی یوها رده بالاترین محصولات AMD هستند و از قدرت عالی برای پردازش ها و محاسبات سنگین بهره می برند.

لازم به ذکر است که سی پی یو AMD نیز در نسل های مختلف تولید شده که می توانید نسل آن را از اولین عدد بعد از عبارت Ryzen # متوجه شوید. همچنین در انتهای نام این پردازنده ها نیز حروفی به کار رفته است که در جدول زیر آنها را مشاهده می کنید:

پسوند Gمجهز به پردازنده گرافیکی مجتمع AMD Radeon Vega
پسوند Eمصرف انرژی بهینه
پسوند GEتلفیق دو مدل قبل، مجهز به پردازنده گرافیکی مجتمع + مصرف انرژی بهینه
پسوند Xقابلیت اورکلاک پذیری مناسب
پسوند XTمدل های رده بالا با توان پردازشی عالی
پسوند Hقابل استفاده در لپ تاپ با توان پردازشی بالا
پسوند HSقابل استفاده در لپ تاپ با مصرف انرژی بهینه و توان پردازشی بالا
پسوند Uمدل های لپ تاپ استاندارد

 

مشخصات اصلی سی پی یو

حالا که با انواع پردازنده از برندهای اینتل و AMD آشنا شدید، بد نیست کمی هم اطلاعات خود را در مورد مشخصات فنی این قطعه الکترونیکی بالا ببرید. قطعاً هر چه با این مشخصات آشنایی بیشتری پیدا کنید، می توانید انتخاب دقیق تر و کاملاً متناسب با اهداف و نیازهایتان داشته باشید. مهم ترین این مشخصات شامل موارد زیر می شوند:

  • سوکت پردازنده

در اولین قدم برای انتخاب سی پی یو باید به سراغ مادربرد سیستم خود و سوکت پردازنده آن بروید. دقت کنید که پردازنده حتماً باید با سوکت مادربرد سازگاری داشته باشد، در غیر این صورت امکان نصب آن بر روی مادربرد وجود نخواهد داشت. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که نصب یک پردازنده اینتل بر روی مادربردی با سوکت AMD و بالعکس امکان پذیر نیست. در حال حاضر اغلب مادربردهای میان رده اینتل به سوکت LGA1151 مجهزند. مادربردهای کمی رده بالاتر از سوکت LGA1200 و مادربردهای جدید و امروزی از سوکت LGA1700 بهره می برند. در طرف مقابل مادربردهای میان رده AMD به سوکت AM4 و مادربردهای بالا ردۀ این شرکت به سوکت AM5 مجهز هستند. مجدداً تأکید می کنیم که پیش از خرید CPU حتماً به سازگاری آن با سوکت اتصال به مادربرد خود توجه کنید.

  • هسته های پردازنده

هر CPU از تعدادی هسته یا Core تشکیل شده است. هر Core در واقع یک پردازنده کوچکتر است که به طور مستقل پردازش ها را اجرا می کند. هر چه تعداد هسته سی پی یو بیشتر باشد، آن مدل از قدرت پردازشی و محاسباتی بیشتری برخوردار است. نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که تعداد هسته نباید با سری پردازنده اینتل اشتباه گرفته شود! مثلاً Core i3 به معنای سه هسته ای بودن پردازنده نیست و این موارد با هم تفاوت دارند.
می توان گفت که پردازنده 2 هسته ای برای یک کامپیوتر معمولی مناسب است. با این حال بهتر است تا برای راه اندازی یک کامپیوتر اداری کارآمد از پردازنده 4 هسته ای در آن استفاده شود. لازم به ذکر است که سیستم های گیمینگ معمولاً به پردازنده 8 هسته ای و سیستم های حرفه ای تر به پردازنده هایی با تعداد هستۀ بیش از 8 مجهز هستند.

  • رشته های سی پی یو

اگر جدول مشخصات فنی یک پردازنده را چک کنید، با کلمه Threads مواجه می شوید. این معیار که به معنای «رشته» است تعداد پردازش هایی را مشخص می کند که هر هسته می تواند در یک لحظه آنها را به طور همزمان اجرا کند. هر چه این عدد بالاتر باشد پردازنده قدرتمند تر و روان تر خواهد بود. به عنوان مثال اگر پردازنده 8 هسته ای باشد و هر هسته توان اجرای 2 رشته را داشته باشد، پردازنده شما اصطلاحاً 16 رشته ای است.لازم به ذکر است که این قابلیت در پردازنده های اینتل Hyperthreading و در پردازنده های ای ام دی SMT نام دارد.

  • سرعت پردازنده

این معیار که با نام های «سرعت کلاک» و «فرکانس پردازنده» هم شناخته می شود، با واحد گیگاهرتز GHz بیان می شود. به طور کلی سرعت کلاک پردازنده تعداد پردازش هایی را که CPU در عرض یک ثانیه قادر به اجرای آنها است، مشخص می کند. هر چه این معیار بالاتر باشد، پردازنده سریع تر خواهد بود. در جدول مشخصات پردازنده های اینتل و AMD دو فرکانس مشاهده می کنید. یکی به فرکانس پایه پردازنده و دیگری به فرکانس افزایشی پردازنده مربوط می شود. مورد دوم مشخص می کند که سرعت پردازنده در هنگام اجرای پردازش های سنگین و متعدد، تا چه اندازه می تواند افزایش پیدا کند.

  • کش سی پی یو

حافظه Cache یا حافظه نهان فضایی است که دیتای مورد نیاز سی پی یو برای اجرای پردازش ها به طور موقت در آن ذخیره می شوند. هر چه ظرفیت و سرعت کش بالاتر باشد، پردازنده به حجم دیتای بیشتری دسترسی خواهد داشت. با این حال این معیار در تعیین سرعت و قدرت یک CPU اهمیت متوسطی دارد.

  • توان طراحی حرارتی پردازنده

به زبان ساده توان طراحی حرارتی یا TDP (مخفف Thermal Design Power) مقدار گرمای تولید شده توسط سی پی یو برای رسیدن به فرکانس پایه را مشخص می کند. توجه کنید که هر چه این عدد بالاتر باشد، باید خنک کننده پردازنده قوی تری داشته باشید. البته اکثر پردازنده ها خودشان دارای خنک کننده هستند که پاسخگوی نیازهای سی پی یو برای حجم کاری معمولی است. اگر بر روی سیستم خود برنامه ها و بازی های سنگین اجرا می کنید، بد نیست تا نسبت به خرید خنک کننده پردازنده به صورت جداگانه اقدام نمایید.

سازگاری پردازنده با رم

همان طور که می دانید، پردازنده با حافظه رم ارتباط نزدیکی دارد و باید مشخصات این دو قطعه مهم با یکدیگر سازگاری داشته باشد. برای اطمینان از این موضوع باید به جدول مشخصات فنی پردازنده مد نظر خود مراجعه کرده و معیارهای «حداکثر ظرفیت حافظه»، «نوع حافظه»، «تعداد کانال های حافظه» و «حداکثر پهنای باند حافظه» را چک کنید.

گرافیک مجتمع

اغلب سی پی یوهای اینتل و AMD به پردازنده گرافیکی هم مجهز هستند و می توانند به شما خروجی تصویر دهند. اگر به نرم افزارهای طراحی و ادیت نیاز ندارید و اهل بازی هم نیستید، همین پردازنده گرافیکی پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. اما اگر می خواهید سیستم شما توان اجرای گیم و برنامه های حرفه ای را داشته باشد، بهتر است تا یک کارت گرافیک مجزا هم تهیه کنید.

قیمت سی پی یو

از جمله موارد تأثیر گذار بر روی قیمت پردازنده می توان به نسل، سری، تعداد هسته و سرعت کلاک اشاره کرد. طبیعتاً هر چه پردازنده از نسل جدیدتری باشد و از فناوری های مدرن تری بهره ببرد، قیمت آن هم بالاتر خواهد بود. ضمن اینکه پردازنده گیمینگ در مقایسه با مدل های معمولی گران قیمت تر است. همان طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، قیمت پردازنده باکس یا همراه با جعبه (و فن) از قیمت پردازنده بدون جعبه یا تری بیشتر است.

خرید انواع سی پی یو

چنانچه قصد خرید انواع پردازنده را دارید، می توانید از خدمات شرکت ایده برتر پارسیان استفاده کنید. مجموعه ما با چندین سال سابقه در زمینه فروش قطعات کامپیوتر از جمله CPU و با فراهم آوردن امکاناتی مانند ضمانت اصالت کالا و پشتیبانی 24 ساعته کارشناسان، یک خرید مطمئن و راحت را برای شما رقم می زند. برای این منظور می توانید با شماره 73027-021 تماس بگیرید یا برای خرید اینترنتی پردازنده از امکانات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده کنید.

معرفی سی پی یو اینتل Pentium Gold G6400 Trayاگر به دنبال یک پردازنده کارآمد برای راه اندازی کامپیوترهای اداری و خانگی هستید که قیمت مناسبی داشته باشد، پردازنده اینتل Pentium Gold G6400 یک انتخاب مناسب برای شما خواهد بود. این پردازنده در سال 2020 به بازار عرضه شده و دارای لیتوگرافی 14 نانومتر است..
5,095,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-8600 Trayپردازنده اینتل Core i5-8600 از سری پردازنده های نسل 8 اینتل و با معماری Coffee Lake عرضه شده است. این پردازنده با سوکت LGA1151 سازگار است و برای راه اندازی کامپیوترهای اداری و خانگی می توان بر روی آن حساب باز کرد. از جمله مشخصات این پردازنده کامپیوتر می توان..
4,690,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-10600K Trayاگر قصد خرید سی پی یو برای راه اندازی یک کامپیوتر مناسب برای مصارف خانگی و اداری را دارید و سرعت عملکرد آن در اجرای پردازش ها برایتان اهمیت دارد، پردازنده اینتل مدل Core i5 10600K تری انتخاب ایده آلی برای شما خواهد بود. این پردازنده که به صورت Tray عرضه می..
8,999,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-10600Kپردازنده Core i5-10600K یکی از پردازنده های نسل 10 اینتل است که از سری Comet Lake راهی بازار شده است. این پردازنده بر روی کامپیوترهای رومیزی اداری و خانگی کاربرد دارد و فرکانس بوست 4.80 گیگاهرتز را ارائه می دهد. از این جهت می توان بر روی آن برای اجرای پردازش ها..
8,825,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-10400اگر قصد راه اندازی یک کامپیوتر خانگی یا اداری سریع و با کیفیت را دارید و در جستجوی یک پردازنده کارآمد برای این منظور هستید، پردازنده اینتل Core i5-10400 از بهترین انتخاب ها برای شما خواهد بود. این پردازنده در سال 2020 و از سری پردازنده های نسل 10 اینتل (با معمار..
8,081,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i3-10100 Trayاز سری پردازنده های دسکتاپ نسل 10 اینتل باید به پردازنده Intel Core i3-10100 Tray این اشاره کنیم که برای استفاده در کامپیوترهای خانگی و اداری طراحی شده است. این پردازنده با معماری Comet Lake و لیتوگرافی 14 نانومتر عرضه شده و بر روی سوکت FCLGA1200 نصب می شود..
5,934,000 تومان
پردازنده اینتل Intel Core i9-12900K تری
5 %
معرفی سی پی یو اینتل Core i9-12900K Trayپردازنده اینتل Intel Core i9-12900K تری یکی از قدرتمندترین پردازنده های موجود در بازار است که برای راه اندازی سیستم های گیمینگ، محاسباتی و ورکستیشن بهترین کارایی را ارائه می دهد. این پردازنده از نسل 12 اینتل راهی بازار شده و توانایی دستیابی به فرکانس حیرت ..
25,999,000 تومان 27,300,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-11400F Trayتا به حال شده در هنگام اجرای یک برنامه یا بازی سیستم تان کند شود و هنگ کند؟ حتی در بعضی موارد سیستم به اصطلاح کرش می کند و مجبور به ری استارت آن می شوید. این مشکلات به دلیل ضعف پردازنده است و اگر می خواهید با آنها مواجه نشوید، باید در هنگام راه اندازی سیست..
6,726,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i5-11400 Trayپردازنده اینتل Intel Core i5-11400 تری یکی از بهترین انتخاب ها برای راه اندازی یک سیستم میان رده رو به بالاست! این پردازنده جزئی از خانواده پردازنده های نسل 11 اینتل است و از توان پردازشی و محاسباتی ایده آل برای اجرای برنامه ها و بازی های نیمه سنگین بهره می..
7,749,000 تومان
پردازنده اینتل Core i9-11900K Tray
5 %
معرفی پردازنده اینتل Core i9 11900K بدون باکساگر باید یک سیستم راه اندازی کنید و قصد خرید قطعات کامپیوتر دارید، باید در انتخاب سی پی یو دقت بالایی داشته باشید. سی پی یو مغز کامپیوتر شما است و هر چه قدرتمند تر باشد، پردازش ها و محاسبات با سرعت بالاتری اجرا می شوند. در این بین دو انتخاب دارید: این..
14,999,000 تومان 15,750,000 تومان
معرفی سی پی یو اینتل Core i9-10920X Trayسی پی یو اینتل Core i9-10920X Tray یکی از پردازنده های قدرتمند سری Core X اینتل است که به طور اختصاصی برای کاربران حرفه ای مانند گیمرها و تولید کنندگان محتوا طراحی شده است. این پردازنده برای کسانی که قصد دارند تا جدیدترین بازی ها را با بالاترین کیفیت تجربه..
23,499,000 تومان
معرفی پردازنده اینتل Core i7-11700 Trayسی پی یو مغز کامپیوتر است و هر چه از مشخصات رده بالاتری برخوردار باشد، سیستم شما هم توان پردازشی و محاسباتی بیشتری خواهد داشت. به طور کلی دو شرکت اینتل و AMD به عنوان دو غول دنیای تولید پردازنده شناخته می شوند و به نوعی مسیر این بازار را تعیین می کنند. با ا..
13,599,000 تومان
نمايش 1 تا 12 از 76 (7 صفحه)

این کالا در حال حاضر در دسترس نیست. لطفا مشخصات خود را وارد نمایید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.

نام
ایمیل
شماره تماس
توضیحات